Vakuutukset

Jokaisella liiton lajeja harrastavalla on oltava voimassa oleva vakuutus, joka kattaa liiton lajien harrastamisen.

Liiton Suomisportin kautta tarjoama vakuutus on otettu Turvasta (Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva) ja on luonteeltaan jatkuva ryhmävakuutus (vakuutuskausi alkaa helmikuun alussa ja päättyy tammikuun lopussa). Se kattaa liiton edustamien lajien harjoittelun kotimaassa sekä edestakaiset matkat harjoituksiin, leireille ja kilpailuihin kotimaassa.

Aktiiviharjoittelijoille ja kilpaharrastajille liitto suosittelee vakuutusten omatoimista kilpailuttamista laajemman vakuutusturvan saamiseksi. Mikäli harrastajalla on jo budo-/taistelulajit kattava vakuutus esim. jonkun toisen lajiliiton kautta, hänen ei tarvitse ottaa uutta vakuutusta liittomme kautta.

Vakuutus ulkomailla harjoitteluun

Liiton vakuutus ei ole voimassa ulkomailla. Maajoukkueiden ulkomaille suuntautuvien kisamatkojen osalta liitto vakuuttaa kilpailijat aina erikseen budotapaturmilta matkan ajaksi. Tämä vakuutus ei kuitenkaan korvaa normaalia matkavakuutusta. Mikäli seuranne jäsenet harrastavat omatoimimatkailua tai harjoittelevat liiton lajeja ulkomailla, neuvo heitä olemaan yhteydessä liiton lajivastaavaan, jotta heidän vakuutuksensa voidaan laajentaa kattamaan harjoittelu ulkomailla.

Lajikokeilut ja harrastusta kokeilevat

Turvan vakuutusehtoihin on lisätty lauseke 2024-04-12, että harrastusta kokeilevat kuuluvat ryhmävakuutuksen piiriin. Tämä tarkoittaa, että uuden harrastuksen aloittavat alkeiskurssilaiset tai muut lajia kokeilevat kuuluvat vakuutuksen piiriin jos tapaturma sattuu seuran järjestämän lajikokeilun yhteydessä. Tapahtuman ohjaajan on todistettava näiden henkilöiden osalta, että he ovat harrastusta kokeilevia mikäli he eivät ole vielä maksaneet lisenssin yhteydessä liiton vakuutusta.

Lisätietoa liiton vakuutuksesta

Alla lisätietoa liiton vakuutuksesta seurojen toimihenkilöille. Seuran ohjaajien täytettävä selvitys tapahtuneesta: FKA tapaturmatodistus.

Harrastajakohtaisen vakuutustiedotteen löydät Harrastajille-osion alta. Sieltä löytyy mm. toimintaohjeet tapaturman sattuessa, korvaushakemuslomake ja vakuutusehdot (vanhat 2010 vakuutusehdot ovat edelleen voimassa).

Vakuutustiedote seurojen toimihenkilöille

Lataa tiedosto (PDF, 93KB)