Maajoukkueiden valmentaja- ja managerihaku

Suomen Kendoseurojen Keskusliitto Ry hakee maajoukkuetoimintaan maajoukkuevalmentajia ja -managereita.

Liiton maajoukkuetoiminnan pohjana on toimiva maajoukkuevalmennus. Jokaisen lajin kohdalla joukkueen arvokisoihin lähettämisen edellytyksenä on, että maajoukkueen rinkikaudelle on sekä valmentaja- että manageritiimi.

Maajoukkuevalmentajat ja -managerit valitaan yhdeksi (1) vuodeksi kerrallaan.

Hakuajat päättyvät vuosittain kaksi (2) kuukautta kunkin lajin mainitun arvokisatapahtuman jälkeen:

  • Kendo (EM- tai MM-kisat)
  • Iaido (EM-kisat)
  • Jodo (EM-kisat)
  • Atarashii Naginata (EM-kisat)
  • Sports Chanbara (EM- tai MM-kisat)

Hakemukset lähetetään osoitteeseen puheenjohtaja@fka.fi. Hakemus voi olla yksittäisen henkilön henkilökohtainen hakemus tai useamman henkilön yhteishakemus.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi:

  • hakijan nimi, seura ja vyöarvo
  • lajiin ja valmennukseen tai manageriosamiseen liittyvät meriitit, koulutus, koulutustaso, kisakokemus ja mahdollinen suosituskirje esim. aiemmalta valmentajalta, managerilta, maajoukkueen jäseneltä tai muulta suosittelijalta
  • valmentajan hakemuksessa tulisi lisäksi olla ideoita tai alustava suunnitelma kauden kulusta

Liiton hallitus valitsee valmentajat ja managerit hakemusten perusteella hakuajan päättymistä seuraavassa hallituksen kokouksessa ja tiedottaa valituista henkilöistä.


Tehtävänkuvaukset

Valmentaja

Laatii maajoukkeen valintakriteerit yhdessä managerin kanssa.

Suunnittelee valmennuskaudelle harjoitusohjelman, laatii yhdessä urheilijoiden kanssa harjoitus- ja kilpailusuunnitelman ja antaa palautetta sen suorituksesta.

Ohjaa maajoukkueringin harjoituksia, osallistuu maajoukkueleireille ja -tapahtumiin sekä kilpailuihin.

Tekee liiton hallitukselle ehdotuksen kansainvälisiin arvokisoihin Suomea edustamaan lähetettävään maajoukkueeseen valittavista urheilijoista.

Pyrkii parhaansa mukaan avustamaan valmennettaviensa kilpailumenestystä.

Valmentajan velvollisuudet on listattu tarkemmin liiton valmentajasopimuksessa.

Manageri

Käynnistää maajoukkueen hakuprosessin, ottaa vastaan ilmoittautumiset rinkiin ja tiedottaa ringin jäsenistä liiton lajipäällikölle.

Pitää huolta maajoukkuetoiminnassa mukana olevien (urheilijoiden ja valmentajan) sopimusten mukaisten velvollisuuksien suorittamisesta (esim. antidopingkoulutuksiin osallistumisesta).

Hoitaa rinkikauden aikana maajoukkueringin harjoitusten, leirien ja tapahtumien käytännön järjestelyt (mm. harjoitustilavaraukset).

Hoitaa kansainvälisten arvokisojen käytännön järjestelyt maajoukkeen puolesta: majoitus, ruokailut, kuljetukset sekä matkatukihakemukset ja toimii ensisijaisena kontaktina tapahtumien ja kisajärjestelyiden käytäntöön liittyvissä asioissa.

Managerin velvollisuudet ovat listattu tarkemmin liiton managerisopimuksessa.