Vastuullisuus

Vastuullisuus on tärkeä osa seuratoimintaa

Tutustu liiton vastuullisuussuunnitelmaan. Vastuullisesta seuratoiminnasta löydät lisätietoja urheiluyhteisöjen yhteisestä Vastuullisuusohjelmasta 2020-2024.

Toisten ihmisten kunnioittaminen ja toimiminen vastuullisena osana ympäröivää yhteiskuntaa on aina kuulunut kendon harjoittelun ydinsanomaan.

Tutustu liiton eettisiin periaatteisiin, jotka luovat yhteiset pelisäännöt liiton jäsenseuroille ja kaikille liiton edustamien lajien harrastajille.

Mietityttääkö sinua jokin liiton eettisiin periaatteisiin liittyvä asia? Ole yhteydessä liittoon: vastuullisuus@fka.fi

Seuroissa toimintaympäristön pitää olla turvallinen. Mikäli joudut häirintä- tai kiusaamistilanteeseen, voit keskustella siitä ammattilaisen kanssa Väestöliiton Et ole yksin -palvelussa.

Suomen Kendoliiton lähtökohtana on sataprosenttinen sitoutuminen antidopingtoimintaan.

Liiton Reilun kilpailun ohjelma toimii yhdistettynä antidoping- ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmana ja korvaa liiton aiemman antidoping-ohjelman.

Tarvitsetko lisätietoja? Ota yhteyttä: antidoping@fka.fi

Jos epäilet urheilurikkomusta, esim. doping-, kilpailumanipulaatio- tai muuta eettistä rikkomusta, voit ilmoittaa siitä SUEKin ILMO-palvelussa.

KAMU-lääkehakupalvelussa voit tarkistaa lääkkeiden dopingluokitukset. Lääkeaineet on luokiteltu kielletyiksi, ehdoin kielletyiksi ja sallituiksi.

Huom. Palvelussa voi tarkistaa vain Suomesta saatavilla olevat resepti- ja itsehoitolääkevalmisteet.

Mikäli sairautesi hoito vaatii urheilussa kielletyn lääkkeen tai menetelmän käyttöä, Erkka-erivapauskone auttaa selvittämään helposti, pitääkö sinun hakea lääkitykselle erivapautta etukäteen.

Tunnetko antidoping-asiat? Suorita SUEKin Puhtaasti Paras -verkkokoulutus, niin varmistat omat tietosi ja opit ehkä jotain uuttakin.

Tiedätkö, mistä kilpailumanipulaatiossa on kyse? Tee SUEKin Reilusti Paras -verkkokoulutus, niin opit tunnistamaan kilpailumanipulaation ja tiedät miten toimia, jos sellaiseen törmäät.