Kendon Suomi-ryhmä

Kendon Suomi-ryhmä on säännöllisesti ympäri Suomen eri seurojen vieraana harjoituspäiviään järjestävä kendoharrastajien ryhmä (ryhmän harjoituksiin voivat osallistua myös kyseisen harjoituskerran isäntäseuran muutkin jäsenet). Ryhmän toiminnasta ja harjoituksista vastaavat liiton nimittämät vetäjät.

Suomi-ryhmän tavoitteena on kehittää seurojen välistä yhteistyötä ja tarjota korkeatasoista harjoitusta säännölliseen harjoitteluun sitoutuneille kendokoille. Suomi-ryhmä sopii kaiken tasoisille kendon harjoittelijoille, joiden taidot riittävät kovatempoiseen harjoitteluun.

Suomi-ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista ryhmän järjestämiin harjoituspäiviin (4-6 krt/ vuosi). Osallistujilla tulee olla voimassa oleva liiton lisenssi.

Suomi-ryhmä kaudella 2023-2024

Ryhmän vastuuhenkilöinä ja vetäjinä kaudella 2023-2024 toimivat Kari Ruuhilahti (kendo kyoshi 7.dan, Pori) ja Mika Kankainen (kendo renshi 6.dan, Oulu). 

Kauden painopistealueena ryhmän toiminnassa on kendoharjoittelun jatkuminen koronan aiheuttaman harjoittelutaon jälkeen.

Harjoituspäivien tarkoituksena on antaa osallistujille:

  • Tietoa sen hetkisestä fyysisestä kuntotasosta, sekä kendollisesta taitotasosta
  • Kaudelle henkilökohtainen asetettu tavoite
  • Harjoittelulle selkeä suunta ja päämäärä
  • Henkilökohtainen palaute
  • Konkreettiset kotiseuroissa tehtävät harjoitusohjeet
  • Seuranta asetettuihin tavoitteisiin pääsystä

Harjoituksiin sisältyy mm. fyysisen kunnon mittaamista ja ylläpitoa, kovaa kendoharjoittelua, sekä harjoittelua tukevien toimien läpikäyntiä. Harjoitusten fokus on vahvasti ryhmän kokonaisvaltaisen tason nostamisessa ja henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Aikataulu

Ryhmän ensimmäiset harjoitukset pidetään Porissa lauantaina 27.5.2023 (kokoontuminen PoriDojolle klo 9.30). Muut harjoituspäivät järjestetään ryhmään ilmoittautuneiden seuroissa. Harjoittelupäivistä sovitaan, kun ryhmään ilmoittautuneet ja mahdolliset harjoituspäivän järjestävät seurat ovat selvillä.

Tavoitteena on järjestää 4-6 harjoituskertaa kauden aikana. Tulevista harjoituspäivistä tiedotetaan tiedotetaan avoimessa Facebook-ryhmässä.

Harjoituspäivät kaudella 2023-2024:
– 23.9.2023 Pori (Huom. Ajankohta muuttui 30.9. => 23.9.)
– 11.11.2023 TURKU (Huom. Ajankohta muuttui 18.11. => 11.11. ja paikka Seinäjoelta Turkuun)
– 13.1.2024 Jyväskylä
– 16.3.2024 Turku
– 18.5.2024 Oulu

HUOM. Ryhmään voi liittyä mukaan myös kesken kauden. Katso ilmoittautumisohjeet alta.

Mitä se maksaa?

Harjoituspäivät ovat osallistujille pääosin maksuttomia.

Järjestävän paikkakunnan seura hoitaa tarvittavat käytännön toimet eli harjoituspaikan ja mahdollisesti tarvittavan majoituksen. Näistä syntyvät kustannukset pyritään kattamaan liiton toimesta ryhmälle varatusta budjetista yhteistyössä järjestävän seuran kanssa.

Harjoituspäiviin matkustaminen, ruokailut jne. jäävät osallistujien itsensa hoidettaviksi.

Miten ilmoittaudun mukaan?

Lisätietoa ryhmän toiminnasta saa sen vetäjiltä:

Ilmoittautumiset Suomi-ryhmään pyydetään tekemään sähköpostitse Karille ja Mikalle. Mukaan voi tulla myös kesken kauden. Ilmoittautumisessa on mainittava osallistujan nimi, vyöarvo ja kotiseura.