Iaidon päätapahtumat

Nordic Iaido Open (NIO)

Nordic Iaido Open on Takao Momiyama -sensein vuonna 2011 aloittama kilpailutapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda pohjoismaiset iaido-huiput yhteen ja luoda uusille iaido-harrastajille mahdollisuus päästä kokeilemaan kilpailemista kansainvälisellä tasolla.

Tapahtuman aikana järjestetään iaido-seminaari ja yksilökilpailut mudan sarjasta lähtien. Kilpailujen isäntämaana vuorottelevat Norja, Ruotsi ja Suomi. Vuonna 2017 järjestäjänä toimii Norjan Notoddenin iaido-seura.

Iaidon SM-kilpailut

Iaidon suomenmestaruuskilpailut ovat toistaiseksi ainoa kansallinen iaido-kilpailu Suomessa. Kilpailut on järjestetty joka vuosi jo vuodesta 2006. Vakiintuneen tavan mukaan tapahtuma sijoittuu huhtikuun alkuun.

Suomenmestaruuskilpailuissa kotimaiset harrastajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan. Yksilökilpailusarjat ovat olleet jo useamman vuoden ajan mudan, ikkyu-shodan ja yudansha mahdollistaen kaiken tasoisten harrastajien päästä haastamaan itsensä ja esittämään vuoden harjoittelun tuloksensa.

Kilpailujen yhteydessä järjestetään leiripäivä, jonka ohjaa kaikkein edistyneimmät suomalaiset opettajat. Oppinsa he tuovat edellisvuoden euroopanmestaruuskilpailuista.

Pori Jazz -leiri

Pori Jazz –leiri on lämminhenkinen kulttuuritapahtuma Porin kesässä Jazz-festivaalien aikaan. Tapahtuma on otollinen mahdollisuus saada korkea tasoista oppia kotimaisilta ja ulkomaisilta opettajilta. Parasta tapahtumassa on tiivis yhdessäolo harrastajien kesken. Rankan harjoituspäivän päätteeksi voi lähteä festivaalialueelle kertaamaan muiden harrastajien kanssa päivän oppeja juhlahumuun.

Ki-Ken-Tai-Icchin kevät- ja syysleirit

Helsingin kendoseura Ki-Ken-Tai-Icchi järjestää vuosittain kaksi iaido-leiriä. Kevätleiri on perinteisesti pidetty huhti-toukokuun vaihteessa ja syysleiri lokakuussa.

Leireille kutsutaan ulkomainen kuudennen, seitsemännen tai kahdeksannen danin sensei opettamaan kahden tai kolmen päivän ajaksi niin ZNKR iaidoa kuin myös koryuta. Leirit ovat avoimet kaiken tasoisille iaidon harrastajille koulukunnasta riippumatta.

Leirien tarkoituksena on tarjota

  • edistyneemmille harjoittelijoille heidän tarvitsemaansa korkeamman tason opetusta ja uusia malleja opetustavoista
  • edistyneemmille ja keskitason harjoittelijoille kokeneempaa opastusta ja ohjeistusta omaan harjoiteluun
  • aloitteleville harjoittelijoille kosketus iaidoon Suomen ulkopuolella, kannustusta ja korkean tason esikuvia, sekä vahvistusta omalla dojolla opetettuihin asioihin.