Kotonakin voi treenata, osallistu virtuaali-subureihin!

Vaikka korona estää normaalit harjoitukset, voi kukin pitää taitojaan yllä osallistumalla virtuaali-subureihin, joita järjestää useampikin seura. Tässä alla muutama vinkiksi!

KKTI:n virtuaaliset kendotreenit

Helsingin Kendoseurassa aloitettiin virtuaali-suburit alunperin kendojunnuille, mutta nyt mukana on kaiken ikäisiä. Treenit pidetään joka arkipäivä klo 17.30. Ja toisinaan myös viikonloppuisin, seuraa ilmoittelua KKTI:n Facebook-sivulla.

Yleensä treenit kestävät noin 40 – 60 min, mutta kukin voi tehdä oman kuntonsa mukaan ja omaan tahtiin. Välillä on rankempaa ja välillä vähän rauhallisempaa. Toistoja tulee yleensä noin 1000 per kerta. Muidenkin lajien kuin kendon harrastajat ovat tervetulleita mukaan, tekevät sitten kukin oman tyylinsä mukaan!

Zoom-osallistumislinkki on aina sama: https://happysignals.zoom.us/j/4241438469
Pyydä salasana Aarnion Samilta (kendosami@gmail.com)

Lebudon virtuaaliset iaido- ja jodotreenit

Leppävaaran Budoseura Lebudo järjestää likimain normaaleihin harjoitusaikoihinsa iaido- ja jodotreenejä Zoomissa. Kunkin päivän sessioon on oma linkkinsä, jonka saa Paulus Artimolta (paulus.artimo@gmail.com). Alla tietoa aikatauluista.

Iaido
Maanantai 18.30-19.30
Torstai 19.00-20.00
Lauantai 14.00-15.00

Jodo
Torstaina 18.00-19.00
Lauantai 15.00-16.00

KKTI:n online-jodotreenit

KKTI järjestää jodon online-treenit Zoomin kautta kerran viikossa tiistaisin klo 19.00-20.30. Linkki on joka kerta eri. Kysy linkki ja lisätietoja Tea Pihlajalta (jodo@kkti.fi).

 

Tässä vielä pari käytännön vinkkiä virtuaali-treeneihin osallistumisesta:

– Jos teet subureita sisällä, niin etsi sellainen paikka, jossa voit heilutella asettasi ilman, että lamput tippuu katosta. Verkkokaupoista voi tilata mm. lyhyitä suburi-shinaita sisällä treenaamiseen. Lisätietoja: Meijin Budoshop, E-Bogu Finland
– Asettele kännykäsi / läppärisi siten, että ohjaaja näkee, mitä teet ja voi tarvittaessa antaa neuvoja.
– Jos pystyt, niin peilaa kännykäsi / läppärisi kuva isolle TV-ruudulle, niin näet paremmin ohjaajan mallisuoritukset.
– Alussa voit tervehtiä ohjaajaa ja muita treeneihin osallistuvia mikki päällä, mutta kun treenit sitten varsinaisesti käynnistyvät, niin laita oma mikkisi pois päältä mutelle, jotta ohjaajan ääni ei peity kakofoniaan (ellei toisin ohjeisteta).
– Keskity omaan tekemiseesi. Jos tuntuu siltä, että suburien määrä tai vauhti on omaan kuntoosi nähden liian kova, niin tee sen verran ja sillä vauhdilla kuin pystyt. Koska mikki on mutella, ei hitaampi tahtisi muita häiritse. Laatu korvaa määrän. Baby steps.

 

Loppuun vielä linkki Markus Freyn (Kendo 7.dan Kyoshi) mainioon haastatteluun, jossa hän kertoo subureiden merkityksestä.

Gambatte! Stay home, stay strong! Do suburi!