Ilmoittaudu mukaan peruskurssille

Oletko kiinnostunut japanilaisesta miekkailusta? Tule mukaan kendon peruskurssille! Noin kolme kuukautta kestävällä peruskurssilla tutustut kendoon ja opettelet tarvittavat tiedot ja taidot, joiden avulla voit peruskurssin jälkeen harjoittella ja otella turvallisesti yhdessä muiden kanssa.

Kendo sopii niin miehille kuin naisillekin, nuorille ja vanhoille. Kovaa pohjakuntoa ei vaadita. Ilmoittaudu mukaan nyt!

> Etsi lähin seurasi tästä

Peruskurssilla harjoitellaan paljain jaloin t-paidassa ja verryttelyhousuissa. Harjoittelu alkaa peruskurssilla varsin rauhallisesti miekan käytön, liikkumisen ja äänenkäytön perusteilla, joista edetään pikku hiljaa kohti vauhdikkaampaa harjoittelua. Yleensä seurat lainaavat bambumiekkaa eli shinaita peruskurssin alkuun, mutta peruskurssin edistyessä tilataan kullekin peruskurssilaiselle oma shinai. Kendon suojavarusteita ei käytetä peruskurssin aikana.

Peruskurssi päättyy 6. kyun graduointikokeeseen, josta saat todistukseksi komean diplomin. Peruskurssin jälkeen olet oikeutettu osallistumaan harjoituksiin kendovaatteissa eli tummansinisessä gi-takissa ja hakamassa. Yleensä seura vuokraa/lainaa suojavarusteita eli bogua peruskurssin suorittaneille, mutta jossain vaiheessa haluat varmasti tilata juuri itsellesi sopivan kokoiset ja hyvin istuvat suojavarusteet. Laadukas bogu on pitkäaikainen investointi ja kestää käytössä useita vuosia.

Kendon peruskurssin jälkeen todellinen kendon opiskelu voi alkaa. Kendon eli “miekan tien” perimmäisenä tavoitteena on opettaa ja kehittää harjoittajan mieltä ja kehoa vanhojen perinteisten miekkailumenetelmien avulla. Kendon harjoittelu on elämänpituinen tehtävä – tervetuloa mukaan!