Liiton Kevätleiri 2023

YLEISTÄ

Liiton kevätleiri vierailevine opettajineen ja dan-graduointeineen järjestetään perinteisesti maalis-toukokuussa. Kyseessä on Porin kesäleirin ja Helsingin syysleirin ohella yksi suurimmista vuosittaisista kendotapahtumista Suomessa. Kevätleirin leiripaikka vaihtelee, viime vuosina kevätleiri on järjestetty mm. Kotkassa ja Lahdessa. Kevätleirille saapuu perinteisesti huippuopettajat ja noin 100 kendon harrastajaa ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Kevätleirillä on pyritty myös järjestämään dan-graduoinnit ja salimajoitus kaukaa tuleville.

IN ENGLISH

FKA Spring Seminar is one of the biggest annual kendo events in Finland along side with the Pori Summer Camp and Helsinki Autumn Seminar. With visiting high level senseis and more than 100 participants the athmosphere is great! There will most likely also be possibility for grading of kendo dan levels from 1st Dan to 4th Dan. Stay tuned and come join us!

Liiton Kevätleiri järjestetään Jyväskylässä pe-su 31.3.-2.4.2023, tule mukaan!

Tänä keväänä monta vuotta kestäneen koronatauon jälkeen saamme vihdoin opettajiksi japanilaiset senseit Iwatate-sensein Shofukan-dojolta: TAKAHASHI Kaiyu (Kyoshi 8.dan) ja SUZUKI Noriko (Kyoshi 7.dan).

Leiri on tarkoitettu kaikille kendon harrastajille! Mukaan ovat tervetulleita niin junnut kuin aikuiset, kyut ja danit, boguttomat ja bogulliset.

Ja leirin päätteeksi järjestetään kendon graduoinnit 6.-1. kyu ja 1.-3. dan.

Alla tarkempia tietoja leiristä, nähdään Jyväskylässä!

Korona-ohjeet

Japanissa koronaan suhtaudutaan edelleen erittäin vakavasti. Alunperin japanilaisten opettajiemme vahva toive oli, että leirillä käytetään kasvomaskia/suojapleksiä. Mutta tähän tuli muutos:

Japanin Kendoliitto on maaliskuun alussa lieventänyt korona-ohjeistuksiaan. Niiden mukaisesti kypärän alaosan peittävän suojapleksin käyttöä edelleen suositellaan, mutta se ei ole pakollista.

Eli jos sinulta suojapleksi löytyy, niin käytä sitä leirillä. Mutta jos ei löydy, niin ei sitä ole pakko hankkia. Kiinnitetään silti leirillä huomiota käsi- ja yskimishygieniaan. Osoitetaan japanilaisille opettajillemme, että pyrimme estämään tartuntojen leviämisen leirillä parhaan kykymme mukaan!

Lisätietoja Japanin Kendoliiton uusista koronaohjeista (japaniksi): https://www.kendo.or.jp/information/20230310/

Opettajat

 • Takahashi K. (Kyoshi 8.dan, Japani)
 • Suzuki N. (Kyoshi 7.dan, Japani)
 • Frey M. (Kyoshi 7.dan, Suomi)
 • Salonen M. (Kyoshi 7.dan, Suomi)
 • Ruuhilahti K. (Kyoshi 7.dan, Suomi)

Paikka

Keljonkankaan koulu
Osoite: Aapistie 2, 40530 Jyväskylä
Karttalinkki: https://goo.gl/maps/6KtaqeFPKGVHJThh8

Salin koko: 578 m2 (34m x 17m x 8m)

Ohjelma

Huom. Aikatauluun voi tulla muutoksia.

Perjantai 31.3.2023

18.00: Ovet aukeavat

18.30 – 20.00: Harjoitukset. Koska moni ei pääse perjantaina paikalle, on leirin viralliset avajaiset lauantaina aamulla.

Lauantai 1.4.2023

10.00 – 10.15: Leirin avaus.
10.15 – 12.00: Harjoitus.
12.00 – 14.00: Lounastauko.
14.00 – 15.30: Harjoitus.
15.30 – 16.00: Tauko.
16.00 – 17.00: Harjoitus/Ji-geiko.

18.00 – 23.00 Illanvietto saunalla: Opinkiven sauna, Keskussairalantie 2

Sunnuntai 2.4.2023

9.00 – 11.00: Harjoitus.
11.00 – 12.00: Lounastauko. Huomaa, että tauko on lyhyempi kuin lauantaina ja voi olla hyvä idea ottaa mukaan eväät.
12.00 – 12.45: Harjoitus/Ji-geiko.
12.45 – 13.00: Leirin päätös.
13.30: Graduoinnit: 1-3.dan and 6-1.kyu.

Juniorit

Juniorit huomioidaan leirillä. Liiton juniorivastaava Jarno “Jasu” Redsven huolehtii junioreista ja varmistaa, että junioreilla on kaikki kunnossa koko leirin ajan. Eli jos vanhemmat ette pääsisikään jälkikasvunne mukaan leirille saattajiksi, niin turvallisin mielin voitte lapsenne lähettää leirille. Olettehan kuitenkin etukäteen yhteydessä ja sovitte kuvioista, jos on jotain erityishuomioitavaa:

Jarno “Jasu” Redsven
Junioritoiminnan päällikkö / Suomen Kendoliitto
puh. 0442015687
jarno.redsven@fka.fi

Osallistumismaksut

 • Aikuiset 80 €/koko leiri
 • Juniorit 60 €/koko leiri

Huom. Suomen naisten kendomaajoukkueen EM-pronssin kunniaksi liitto tarjoaa naisten maajoukkueen jäsenille osallistumisen kevätleirille maksutta! ??

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan leirille Suomisportin kautta viimeistään perjantaina 24.3.2023:

Olethan muistanut maksaa liiton lisenssi- ja vakuutusmaksut tälle vuodelle? Ne pitää olla maksettuna, jotta pääset ilmoittautumaan mukaan leirille.

Graduoinnit

Leirin päätteeksi sunnuntaina järjestetään kendon kyu- ja dan-graduoinnit.

Ilmoittaudu mukaan graduointiin Suomisportin kautta viimeistään sunnuntaina 26.3.2023:

Olethan muistanut maksaa liiton lisenssimaksun kuluvalle vuodelle? Se pitää olla maksettuna, jotta pääset ilmoittautumaan mukaan graduointiin.

Huom. Tällä kertaa kevätleirillä ei järjestetä graduointilisenssikoulutusta.

Majoittuminen

Salimajoitus

Osallistumismaksu sisältää salimajoituksen Keljonkankaan koulun liikuntasalin lattialla. Siis samassa salissa, jossa leirin harjoituksetkin järjestetään. Ottakaa mukaan omat makuupussit, patjat yms. yöpymistarvikkeet.

Hotellit

Jos selkä ei kestä salin lattialla makoilua, niin Jyväskylästä löytyy monia mainioita hotelleja!

Opettajat majoittuvat Hotelli Albassa (Ahlmaninkatu 4), josta leirin osallistujilla on mahdollisuus varata myös itselleen huone alla olevilla tarjoushinnoilla. Huom. Nämä tarjoushinnat ovat voimassa vain 17.3.2023 saakka!

 • Economy 1hh        75 €/vrk
 • Superior 1hh         100 €/vrk
 • Standard 2hh         90 €/vrk

Hotellivarauksen voi tehdä hotellin vastaanottoon joko puhelimitse (014 636 311) tai sähköpostilla (info@hotellialba.fi). Tarjoushinnat saa käyttöönsä mainitsemalla tunnuksen Ryutokai varauksen yhteydessä. Teethän varauksesi ajoissa! Leirin osallistujille on tarjolla vain tietty määrä tarjoushintaisia huoneita, jotka menevät nopeimmille.

Airbnb

Ja löytyy Jyväskylästä myös useita kohtuuhintaisia Airbnb kohteitakin. Vuokratkaa seurakavereidenne kanssa kimpassa vaikka oma huoneisto!

Lauantain illanvietto

Lauantain illanvietto järjestetään yliopistolla Opinkiven saunalla, joka löytyy Opinkivi-rakennuksen katutasosta, Ilokivi Venuen sisäänkäynnin läheisyydestä, osoitteesta Keskussairalantie 2. Mukaan mahtuu 45 ensimmäiseksi ilmoittautunutta! Tiloista löytyy sauna ja lisäksi ulkoporeallas. Tuokaa mukananne omat pyyhkeet, ruoat ja juomat. Sauna on kuumana klo 18-23 (saunan voi jakaa kahtia väliseinällä).

Eduskuntavaalit

Huom. Sunnuntaina 2.4.2023 on eduskuntavaalien vaalipäivä. Muistathan käydä ajoissa ennakkoäänestämässä, jotta voit sitten sunnuntaina harrastaa hyvillä mielin kendoa!

Peruutukset

Jos peruutuksen tekee viimeistään perjantaina 24.3.2023 sähköpostitse osoitteeseen kendo@fka.fi, niin osallistumismaksu palautetaan kokonaisuudessaan. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista palautetaan 50 €.

Tervetuloa, nähdään Jyväskylässä!

Lisätietoja

Thomas Vikberg
Kendon lajipäällikkö / Suomen Kendoliitto
thomas.vikberg@fka.fi

Jussi Jussila
Jyväskylän Kendoseuran ja Suomen Kendoliiton varapuheenjohtaja
jussi.jussila@fka.fi
www.ryutokai.fi


In English

FKA KENDO SPRING SEMINAR 2023

Finnish Kendo Association warmly welcomes you to join FKA Kendo Spring Seminar in Jyväskylä Finland on 31th March to 2nd April 2023!

This is the new begin! After so many years of COVID struggle we finally have the priviledge to welcome Japanese senseis from Iwatate sensei Shofukan dojo as our teachers: TAKAHASHI Kaiyu (Kyoshi 8th dan) and SUZUKI Noriko (Kyoshi 7th dan)

This seminar is suitable for all kendokas! Both juniors and adults, Kyu graders and Dan graders, for beginners withour bogus and the seniors with bogus, you are all welcome to join!

And at the end of the seminar, the kendo gradings will be held on 6th to 1st Kyu and from 1st to 3rd Dan.

See you in Jyväskylä!

COVID Guidelines

In Japan, the COVID virus is still taken very seriously. Originally, it was the strong wish of our Japanese teachers that everyone would use a face mask / protective plexiglass at the seminar. But this has changed:

At the beginning of March, the All Japan Kendo Federation AJKF has changed its COVID guidelines. According to the new guidelines, the use of a protective plexiglass covering the lower part of the men is still highly recommended, but it is not mandatory.

So, if you have a protective plexiglass, use it at the seminar. But if you don’t have, it is not mandatory to get one for the seminar. Nevertheless, please pay attention to washing of your hands and coughing hygiene. Let’s show our Japanese teachers that we try to prevent the spreading of infections at the seminar to the best of our ability!

More information about the AJKF’s new COVID guidelines (only in Japanese): https://www.kendo.or.jp/information/20230310/

Teachers

 • Takahashi K. (Kyoshi 8th Dan, Japan)
 • Suzuki N. (Kyoshi 7th Dan, Japan)
 • Frey M. (Kyoshi 7th Dan, Finland)
 • Salonen M. (Kyoshi 7th Dan, Finland)
 • Ruuhilahti K. (Kyoshi 7th Dan, Finland)

Gradings

Members of the Finnish Kendo Association complete their registration and payments for gradings in SuomiSport:

Schedule

Please note that the schedule may be subject to change.

Friday:

18.00: Doors open.

18.30-20.00: Practice. Since many participants of the seminar cannot attend on Friday, the official opening of the seminar is Saturday morning.

Saturday:

10-10.15:  Opening of the seminar.
10.15-12: Practice.
12-14: Lunch break.
14-15.30: Practice.
15.30-16.00: Break.
16.00-17.00: Practice/Ji-geiko.

18.00 – 23.00 Sayonara-party at Opinkiven sauna, Keskussairalantie 2.

Sunday:

9-11: Practice.
11-12: Lunch break. Observe that the lunch break is shorted than on Saturday and it might be a good idea to bring with you your lunch.
12-12.45: Practice /ji-geiko.
12.45-13: Ending the seminar.
13.30: Gradings: 1-3.dan and 6-1.kyu.

International kendoka

Registration to the dan grading through the national federation.

Prior grading, the following application fee must be paid to the Finnish Kendo Association bank account (see below) or in exceptional cases by cash at the seminar before the grading:

Dan applied for / Cost:

 • 1st Dan / € 15,00
 • 2nd Dan / € 20,00
 • 3rd Dan / € 30,00

Bank account: Finnish Kendo Association
IBAN: FI59 8000 1670 2595 80
BIC: DABAFIHHM
Message: ”Grading: name, grade, application/registration”

The following registration fee will have to be paid after successful grading to the Finnish Kendo Association:

Dan applied for / Cost:

 • 1st Dan / € 20,00
 • 2nd Dan / € 30,00
 • 3rd Dan / € 50,00

More information: Thomas Vikberg, thomas.vikberg@fka.fi

CANCELLATIONS

If cancellation is made latest on the 24.3.2023 via email to kendo@fka.fi, you will be totally re-funded. If canvcellation is made later, then 50 € will be re-funded.