Suomelle hopeaa iaidon EM-kilpailujen joukkuesarjasta

5.11.2017 Torino, Italia

Suomelle joukkuekilpailu hopeaa iaidon 24. EM-kilpailuissa.

Suomen iaido-maajoukkue voitti hopeaa Torinon EM-kisojen joukkuekilpailussa. Joukkuekilpailuun osallistui kaikkiaan 21 Euroopan maata jaettuna seitsemään alkulohkoon. Voitettu joukkuekisamitali on ensimmäinen laatuaan ja kertoo Suomen iaidon tasosta ja sen noususta.

Suomen joukkue aloitti vahvasti ja tuli ulos omasta alkulohkostaan voittajana lyötyään sekä Unkarin että Itävallan. Ensimmäisenä pudotuspelivastustajana oli Ruotsi, joka voitettiin heidän omilla lääkkeillään, sillä joukkueen johtajan päätöksellä Suomen joukkue muutti ottelijoiden järjestystä alkulohkon otteluista. Seuraavaksi kaatui toinen naapurimaa, Venäjä – ja tie vei loppuotteluun Belgiaa vastaan. Koko kisan vakuuttavasti ja tasaisesti otellut Suomen joukkue taipui loppuottelussa niukasti 2 -1.

Suomen joukkueessa ottelivat Paulus Artimo, Pasi Rupponen, Tea Pihlaja ja Richard Raurala.

Iaido on japanilainen budolaji, jossa harjoittellaan yksin samuraimiekan eli katanan käyttöä kata-sarjojen avulla. Kata merkitsee tiettyä ennaltamäärättyä liikesarjaa, jossa harjoitellaan erilaisia liikeratoja miekalla. Jokaiseen liikesarjaan kuuluu olennaisesti neljä osaa: Nukitsuke – miekan veto tupesta, Kiritsuke – lyöntiliike, Chiburui – veren ravistus terästä ja Noto – miekan palautus tuppeen.


Kuvassa edessä joukkueen kapteeni ja manageri Paulus Artimo, vasemmalta Pasi Rupponen ja Tea Pihlaja, takana Richard Raurala.

Täydelliset kilpailutulokset eic2017.it